Bekende Nederlandse dance DJ’s

Bekende Nederlandse dance DJ’s

Tiësto, Armin van Buuren, DJ Chuckie; wie kent ze niet? De meeste bekende Nederlandse DJ’s begonnen ooit als DJ op feesten en partijen en zijn uitgegroeid tot internationale toppers. Lees hieronder in het kort hoe enkele bekende DJ’s succesvol zijn geworden.

DJ Tiësto
Tot 1992 was Tijs Michiel Verwest, alias DJ Tiësto, voornamelijk te vinden als DJ op studentenfeesten en later ook achter de draaitafels in discotheken te Breda. Toen begin jaren ’90 zijn ambitie groeide om zelf te produceren, zette hij alles op alles om succesvol te worden. En dat lukte! Samen met Arny Blink richtte hij zijn eigen platenlabel op en niet veel later verscheen zijn eerste echte mix-cd:’ Magik, Vol. 1: First Flight’. Een eigen sublabel was het vervolg, genaamd ‘Magik Muzik’. Zijn echte doorbraak kwam op 20 februari 1999, waar hij optrad tijdens Innercity. Tegenwoordig draait DJ Tiësto in de hele wereld en is hij al meerdere malen verkozen tot beste DJ van de wereld.

Armin van Buuren
Een echte trance DJ is Armin van Buuren. Vanaf zijn 14e maakte hij al muziek. Na een aantal jaren stuurde hij een demo naar zijn idool Ben Liebrand en vanaf dat moment ging het bergopwaarts met zijn carrière. Liebrand leerde hem muziek te produceren en te mixen, waardoor de passie voor muziek bleef groeien voor Armin. Met één van zijn eerste tracks ‘Communication’ wist hij bekendheid te creëren in Nederland en Groot Brittanië. Vanaf 2001 presenteert en produceert hij het radioprogramma ‘A state of Trance’, dat te luisteren is op meer dan 20 radiozenders, waaronder 538. In die periode heeft hij veel mixen en platen geproduceerd. Als beloning op zijn harde werk wordt hij in 2007 verkozen tot beste DJ ter wereld door het prestigieus Brits Blad ‘DJ Magazine’.

Afrojack
Nick van de Wall, oftewel Afrojack, maakte op jonge leeftijd al veel remixen en probeerde nieuwe stijlen uit. Toen hij in 2007 zijn eigen platenlabel ‘Wall Recordings’ had opgericht, maakte hij een grote spurt. In 2008 was hij niet meer weg te denken uit de hitlijsten met zijn nummer ‘Drop down’ (een samenwerking met The Partysquad). Ondertussen heeft hij al een samenwerking met wereldtopper David Guetta op zijn naam staan en zendt hij iedere zaterdag zijn eigen radioprogramma ‘Jacked’ uit.

Dit zijn nog maar enkele van de Nederlandse DJ’s die grote successen hebben geboekt. Ook de volgende DJ’s hebben zichzelf (inter)nationaal op de kaart gezet:

  • DJ Jean: Begonnen in 1989 en in 1999 bracht hij zijn meest succesvolle hit ‘The launch’ uit. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen radioprogramma op Radio 538.
  • DJ Chuckie: Deze Nederlandse DJ van Surinaamse afkomst begon in 1993 als DJ in ‘Voltage’, een club in Den Haag. Na enkele successen draait hij nu regelmatig in Nederland en in het buitenland.
  • Ferry Corsten: Een Trance DJ die samen met Tiësto en Armin van Buuren behoort tot de wereldtop. Een bekende hit van Corsten is de remix van ‘De Bestemming’ (2005), een hit van Marco Borsato. Deze bracht hij in 2005 uit. In de afgelopen jaren heeft hij regelmatig de hitlijsten bestormd met zijn tracks.
  • DJ Erick E: DJ Erick E (Erick Eerdhuizen) begon zijn carrière als Hiphop DJ, maar ging na korte tijd over op House. Sinds 1995 is hij uitgegroeid tot één van de meest succesvolle DJ’s van Nederland.